Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

de Ligia Bxl in Prajituri, 2 Feb 2014 | 22396 vizualizari

 

Cea mai buna praji mancata pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 65 gr pudra de migdale
  • 65 gr de zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr albusuri de ou
  • Crema engleza:
  • 140 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr galbenus de ou
  • 45 gr zahar
  • 3 foi de gelatina(6 gr)
  • 450 ml frisca lichida
  • Glazura+pentru ornat:
  • 1 ciocolata alba
  • 100 ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • cateva zmeure
  • petale de ciocolata
  • Pentru umplutura
  • 250 gr zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se rumeneste,se face testul cu scobitoarea.

Crema engleza:

Se pune laptele la incalzit si in acest timp se pun foile de gelatina la inmuiat in apa rece.

Se curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si se pune cu tot cu coaja in laptele de pe aragaz.

Se lasa putin sa fiarba pentru a se incorpora laptele cu vanilia.

Se pun galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul , se freaca bine cu telul si peste se adauga laptele si vanilia.

Se pun intr-o craticioara pe aragaz si se lasa sa se ingroase.

Se ia de pe foc si se toarna fierbinte peste gelatina scoasa si scursa de apa,se amesteca bine pana se topeste.

Se bate frisca si se pune peste crema engleza racita.

Se taie blatul in doua.

Asamblare:

Pe o farfurie se pune inelul de la tava detasabila si se pune o parte din blat inauntru.

Peste blat se pune jumatate din crema engleza,apoi se pune zmeura,peste crema se pune al doilea blat si restul de crema.

Se niveleaza cu o spatula si se da la rece 1-2 ore.

Se face glazura:

Se incalzeste laptele si se toarna peste ciocolata rupta bucati si se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe ambalaj , se amesteca bine pana se topesc toate.

Se toarna glazura in 2 etape peste prajitura.

Se fac petale din ciocolata alba, se topeste ciocolata si cu o lingura se formeaza petale pe o foaie de pergament.

Dupa ce s-au intarit se dezlipesc usor de pe foaie si se lipesc pe marginile prajiturii.

Se da la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

RuxyRux 1

04.03.2014, 20:15

La multi ani si aici Ligiuta scumpa!

Teo 1

04.03.2014, 20:49

II sta bine la ''reteta zilei''!

Ligia Bxl 1

06.03.2014, 12:09

multumesc fetele :*

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu ciocolata